De auteur

Luc van Balberghe

(Foto Jan Smets, Mechelen)

Luc van Balberghe (°Mechelen, 1950) werkte jarenlang als journalist en directeur van een persagentschap. In een vorig leven trad hij nog op in circussen als illusionist.

Tussendoor schreef hij meer dan 20 toneelstukken in de meest uiteenlopende genres, en 4 romans. Zijn werken worden zeer regelmatig gespeeld, zowel in Vlaanderen als in Nederland. De belangrijkste kenmerken van zijn toneelstukken zijn, dat hij altijd vertrekt van een stevig verhaal, een lach nooit ver weg is, maar ontroering evenmin.

Zijn personages zijn geen typetjes, maar mensen van vlees en bloed met een grote herkenbaarheid. Voor zijn baan reisde hij de halve wereld rond, bestudeerde moeilijke
dossiers, interviewde zowel staats- als kerkleiders, captains of industry en typische volksmensen.

Deze ervaring merken we in zijn toneelwerk dat vaak een goed gedocumenteerde inkijk geeft in een wereld die velen vreemd is.

Door zijn bijzondere opmerkingsgave kan hij zijn personages tot in de kleinste details levensecht laten denken en praten.


Extra informatie

> Voor de opvoering van onderstaande toneelstukken moeten géén boekjes worden aangekocht, worden de auteursrechten rechtstreeks met de schrijver afgesproken en is er gratis promotionele ondersteuning om uw opvoering zoveel mogelijk bekendheid te geven.

> Voor meer info over onderstaande toneelstukken, gratis leesbrochures, opvoeringsvergunning en auteursrechten:

lucvanbalberghe@gmail.com