DE GROTE ROBERTO

Titel

De Grote Roberto

Auteur

Luc van Balberghe

Genre

Monoloog

Bezetting

1 man, evt. vrouw.

Spelduur

45 minuten

Personages

  • Roberto, dierentemmer

Locatie en decor

Het stuk speelt in een circuspiste. Deze kan met een achterdoek en enkele zetstukken worden gesuggereerd.

Dit stuk is uitstekend geschikt voor schoolvoorstellingen: slechts 1 acteur, nagenoeg geen decor, geen technische vereisten en de speelduur van 1 lesuur.

Over het Stuk

Ooit was hij een wereldberoemd dierentemmer, de Grote Roberto. Nu ja, wereldberoemd?… 

In ieder geval oogstte hij in elk dorp waar het Circus Fantazar neerstreek, veel succes met zijn olifanten en leeuwen. Tot domme mensen besloten dat die dieren niet meer in het circus mochten optreden. 

Toen werd De Grote Roberto ontslagen. Maar hij liet zich niet doen en begon… vlooien te temmen. Andere domme mensen spoten echter met spuitbussen naar insecten, en de vlooien van De Grote Roberto gingen één na één dood. Maar artiesten zoals De Grote Roberto, laten zich niet doen. Het circus en het theater laat hen niet los. Zoals zij het ook niet los kunnen laten. Nooit!

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:

Om kennis te maken of een juiste keuze te maken, kan je hier een gratis brochure aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks met de auteur afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.