EEN KREET IN DE NACHT

Titel

Een kreet in de nacht

Auteur

Luc van Balberghe

Genre

Thriller in 4 bedrijven

Bezetting

4 heren en 4 dames in 1 decor.

Spelduur

110 minuten, in 2 delen

Personages

  • Emma en Cecile: twee bejaarde, ongehuwde zussen. Emma is het discrete, sussende type. Ze lijdt aan reuma en kan nauwelijks bewegen. Cecile is gek op roddels en heeft een levendige fantasie.

  • Politieagent: 40+, nogal zelfingenomen

  • Huisarts: 40+, vlotte kerel

  • Peer: bejaarde man, genre dorpsfilosoof

  • Ottokar Niezen: einde 20, Oostenrijks schrijver

  • Lynn: 30+, Australische toeriste

  • Jacky: oudere zus van Lynn

Locatie en decor

Twee derden van het podium vertoont de wat ouderwetse achterkeuken van een gerenoveerde hoeve aan de rand van het dorp. Deze keuken geeft uit op het terras, met uitzicht op de tuin en het dorp in de verte. Een derde van het podium is dit terras. Er kan simultaan op de twee vlakken gespeeld worden.

Over het Stuk

Is het echt maar een ongeval, of zit er meer achter? Kan het toeval zijn dat in dezelfde week een Oostenrijks schrijver en twee zussen uit Australië een gastenkamer betrekken in een pensionnetje waar haast nooit iemand verblijft?

En dat precies in die week een gehate dorpsgenoot een dodelijke val van zijn paard maakt? Of moeten we het in het dorp zelf gaan zoeken?

Iedereen had er met het slachtoffer blijkbaar nog een oude rekening te vereffenen. Misschien zit de moordenaar gewoon mee in de zaal? Hoe goed ken je de persoon op de stoel links of rechts van je, eigenlijk wel?

‘Een kreet in de nacht’ is een spannende ‘good old school whodunit’ met alle ingrediënten die zo’n verhaal nodig heeft. Bovendien zijn net voor het laatste bedrijf alle tips en hints aangereikt, om zelf de oplossing te vinden. Benieuwd of je erin slaagt! En neen, de butler heeft het niét gedaan…

Een kreet in de nacht werd ook uitgegeven als roman in boekvorm onder de titel ‘Vreemde gasten’ en is bij elke goede boekhandelaar verkrijgbaar, of kan er voor jou worden besteld aan de hand van dit ISB-Nr 97 894 6367 5536

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:

Om kennis te maken of een juiste keuze te maken, kan je hier een gratis brochure aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks met de auteur afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.