HOUTEN TRANEN

Titel

Houten tranen

Auteur

Luc van Balberghe

Genre

Allegorische monoloog

Bezetting

: 1 man of vrouw en 2 trommelaars

Spelduur

75 minuten

Over het stuk

De acteur/actrice vertelt over een vriend. Een vriend, die heel -maar dan ook héél- dom is. 

Maar… zou het kunnen dat mensen toch volmaakt zijn? Dat de Schepper een spontaan evenwicht voorzien heeft? Dat we onze gaven moeten samentellen en niet afzonderlijk beoordelen? 

Waarom noemen we iemand die voor 98% wiskundig begaafd is en slechts 2% empathie kan opbrengen, een genie, terwijl we iemand die nauwelijks voor 2% verstand heeft, maar wel voor 98% liefde uitdraagt, een debiel vinden? 

Zouden vogels echt zoveel dommer zijn dan olifanten, omdat hun hersens kleiner zijn? Misschien zitten er achter dat bekje in verhouding wel meer en betere hersenen dan achter die slurf? 

Heb je trouwens al ooit een olifant gezien, die kan vliegen? Nee, toch?

Houten Tranen werd ook als leestekst uitgegeven in boekvorm. Hier te bestellen: https://www.mijnbestseller.nl/shop/index.php/houten-tranen73191-www-mijnbestseller-nl.html.

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:

Om kennis te maken of een juiste keuze te maken, kan je hier een gratis brochure aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks met de auteur afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.