WOORDEN VAN VROEGER EN NU

Titel

Woorden van vroeger en nu

Auteur

Luc van Balberghe

Genre

Relatie, dementie, Alzheimer

Bezetting

Ofwel 1 m/1v van middelbare leeftijd + dubbelrollen, Ofwel 5 personages waaronder 1m/1v van middelbare leeftijd in de hoofdrollen en 3 m/v naar keuze en met onbepaalde leeftijd, in de bijrollen.

Spelduur

100 minuten

Personages

  • Prof. dr. Jeannet Terwilligen-Proost, ong. 60 jaar oud

  • Prof. dr. Paul Terwilligen, haar man, ongeveer 60 jaar oud

  • Voorzit(st)er van het Genootschap voor Taal- en Letterkunde, m of v, onbepaalde leeftijd

  • Diensthoofd afdeling Dementie, m of v, onbepaalde leeftijd

  • Dokter Kneipp, neuroloog, m of v, onbepaalde leeftijd

Locatie en decor

De 9 taferelen spelen op 5 locaties. Het decor kan suggestief zijn, met elementaire zetstukken en een aangepaste belichting.

Over het Stuk

Jeannet Terwilligen-Proost en haar echtgenoot Paul Terwilligen zijn allebei universiteitsprofessor, zij in de etymologie en hij in de biologie. Hun huwelijk is kinderloos gebleven omdat ze zich elk een leven lang aan hun academische carrière hebben gewijd. Ze staan op enkele jaartjes van hun emeritaat en bereiden zich rustig voor om samen liefdevol te genieten van een comfortabele ‘oude dag’. Wanneer Jeannet echter op een dag een lezing houdt voor het Genootschap voor Taal- en Letterkunde, gaat plotseling het licht heel even uit…

Opvoeringsvergunning en auteursrechten:

Om kennis te maken of een juiste keuze te maken, kan je hier een gratis brochure aanvragen. Bij opvoering is er geen verplichte aankoop van brochures. Auteursrechten worden rechtstreeks met de auteur afgesproken. Geen enkele maatschappij is gemachtigd om als derde auteursrechten te innen voor dit stuk.